Selectează o Pagină

Despre

de ce un sit dedicat Spovezii?

Biserica Catolică celebrează din decembrie 2015 până în noiembrie 2016 un an special, un An Sfânt chiar: Jubileul Milostivirii. Acesta a fost convocat de Papa Francisc pentru ca Biserica – adică preoții și credincioșii deopotrivă – să își amintească, să trăiască și să răspândească milostivirea lui Dumnezeu. Iar un „loc” în care această milostivire divină poate fi experimentată direct și imediat este Spovada.

În acest context, Catholica.ro, cu sprijinul mai multor Dieceze și Eparhii, a pregătit și lansat Spovada.ro, un instrument care își propune să vină în ajutorul atât al celor care sunt interesați de Spovadă, fie pentru prima oară în viața lor, fie pentru prima oară după mult timp, cât și al celor care practică frecvent Sacramentul, dar vor să știe mai multe despre el, vor să se spovedească mai bine.

Atâtea persoane se apropie de Sacramentul Spovezii și printre acestea mulți tineri, care în această experiență regăsesc adesea drumul pentru a se întoarce la Domnul, pentru a găsi un moment de rugăciune intensă și a redescoperi sensul propriei vieți. Să punem din nou în centru, cu convingere, Sacramentul Spovezii, ca să permită să se atingă cu mâna măreția milostivirii. Va fi pentru fiecare penitent izvor de adevărată pace interioară. (Misericordiae vultus, 11 aprilie 2015)

Papa Francisc

Dar de ce un sit? Biserica Catolică știe că astăzi mulți oameni trăiesc nu doar pe continentele geografice, ci și pe continentul digital, iar datoria ei de a răspândi Vestea cea Bună se aplică și pe acest nou continent. Parte a Veștii Bune este și faptul că moartea și învierea lui Isus Cristos ne-a câștigat iertarea păcatelor, pe care Biserica o administrează în numele Celui care a fondat-o. De aceea am dorit să scoatem aceste informații din cărțile care nu se găsesc în biblioteca oricui, dintre pereții bisericilor unde – din păcate – nu vin toți să le audă, și să le oferim pe o platformă accesibilă oricui are internet, fie că îl accesează de pe calculator, de pe tabletă sau telefon.

De asemenea informația a fost structurată astfel încât să poată găsi fiecare rapid ceea ce îl interesează. Secțiunile De ce? și Cum? oferă câteva informații de „încălzire” legate de Spovadă, pentru ca în bogata pagină Resurse să se poată găsi numeroase materiale – text și video – legate de Spovadă. La bună răsfoire, informare… și apoi practicare a Spovezii!

La conținutul acest sit (secțiunea Resurse) și-au adus aportul:

  • Arhidieceza Romano-Catolică de București, Editura ARCB
  • Dieceza Romano-Catolică de Iași, Editura Presa Bună și Editura Sapientia
  • Eparhia Greco-Catolică de Cluj-Gherla, Editura Viața Creștină